Reparaţia şi reglajul mecanismului de rulare

Trenul de rulare şi suspensia unui vehicul sunt afectate de diferite efecte, deformări, cum ar fi găurile în asfalt, urcarea pe borduri, solicitarea sarcinii maxime, eventual depăşirea acesteia.

Ca urmare a acţiunii acestora unghiul de cădere, de fugă şi de convergenţă a roţilor suferă modificări. De aceea din punct de vedere al siguranţei de rulare reglarea unghiului de fugă este un factor elementar. Conducerea unui vehicul cu unghiul de fugă reglat necorespunzător este obositoare şi nesigură, pentru că poziţia volanului trebuie mereu corectată în timpul mersului. Reglajul greşit al unghiului de fugă solicită mai mult rotulele, rulmenţii, elementele suspensiei, amortizoarele, afectează semnificativ rularea dreaptă a vehiculului, totodată măreşte şi cheltuielile de întreţinere.

Din cauza drumurilor noastre de proastă calitate sunt frecvente defecţiunile trenului de rulare. Cu ajutorul instalaţiei noastre moderne de reglaj al mecanismului de rulare geometria acestuia poate fi verificată şi reglată cu măsurători precise.

Se recomandă verificarea şi reglarea în caz de nevoie a trenului de rulare măcar anual sau obligatoriu în cazul aplicării unor anvelope noi. Dacă omitem acest lucru anvelopele noastre pot rapid degrada datorită unghiuriulor incorecte, a uzurii neuniforme şi timpurie. Verificarea trenului de rulare trebuie efectuat în cazul achiziţionării unor vehicule uzate şi după reparaţiile mecanismului de rulare.

Reglarea mecanismului de rulare este efectuată de către specialiştii noştri cu ajutorul unor utilaje moderne. Înainte de reglaj angajaţii noştri verifică mecanismul de rulare al vehiculului şi îi informează pe clienţi despre starea acestuia.

Calitatea reglajului trenului de rulare afectează în mare măsură trăsăturile de rulare ale vehiculului.