Diagnosticare auto

Diagnosticarea auto reprezintă citirea informaţiilor, care apar pe calculatorul de bord al vehiculului, respectiv citirea cauzei defecţiunii şi ştergerea acestui mesaj de eroare.

În vehiculele moderne de azi electronica este prezentă în foarte mare măsură. Astfel, de exemplu, după o simplă schimbare a bateriei, după un service sau după schimbarea roţilor, erorile trebuie şterse în unităţile de comandă! În zilele noastre reparaţia vehiculelor este imposibilă fără diagnosticarea computerizată.

Funcţionarea vehiculelor moderne, starea diferitelor unităţi (motor, sistem antiblocare (ABS) etc.) este încontinuu monitorizată de unitatea de comandă centrală (UEC). Valorile care depăşesc limitele sunt calificate drept erori, care ne sunt comunicate sub forma unor avertizări de culoare galbenă sau roşie, ba uneori unitatea de comandă chiar şi intervine. Pe lângă acesta sistemele electronice moderne pentru comanda motorului dispun de o funcţie de stocare a erorilor care face posibilă citirea, analiza ulterioară a defecţiunilor.

Diagnosticare totală pentru orice tip auto, cu sisteme de diagnosticare de nivel superior.